Garden Furniture

Tuinmeubelen en decoratie

Door - admin

De ideale tuin voor mannen

Bent u graag buiten maar is uw tuin nog steeds niet zoals u wilt, dan is het moment nu echt aangebroken. Met de winter op komst heeft u voldoende tijd om de plannen voor uw tuin compleet te maken, zodat u in het voorjaar gelijk aan de slag kunt. Een ideale tuin voor mannen is er een waarbij het sociale aspect voorop staat. Het moet een fijne plek zijn waar u met vrienden kunt afspreken tot in de late uren.

Tuinmeubelen

Kies lekker stoere tuinmeubelen die tegelijkertijd veel comfort bieden. Denk bijvoorbeeld aan een loungeset om op vrijdag een lekker biertje op te drinken. Een loungeset zit heerlijk en is de ultieme zetel om in plaats te nemen en van de zon te genieten. Deze set heeft vaak grote kussens die u aan het einde van de dag moet opbergen, een oplossing hiervoor is een kussenkist voor buiten.

Een loungeset is niet heel ideaal voor diners, dus als u graag een barbecue organiseert dan is een dinerset een goede toevoeging. Houten tuinmeubelen zien er mooi uit maar houd er rekening mee dat dit meer onderhoud kost. Als u de houten meubelen het hele jaar door buiten laat staan zal de kleur van het hout snel vergrijzen. Wilt u liever minder onderhoud aan uw tuin, kies dan liever voor tuinmeubelen van kunststof of metaal.

Overkapping

Wilt u meer bescherming tegen weer en wind, dan is een overkapping een geweldige toevoeging. Daarbij zorgt een overkapping voor meer schaduw in de tuin. Als u echt van het buitenleven houdt dan kunt u van de overkapping een soort tweede woonkamer maken, inclusief bank en tv. Op deze manier kunt u in de zomer gezellig met vrienden sport kijken en onderling sportweddenschappen plaatsen via bookmakers zoals bet777.be. Maak het terras vooral zo groot mogelijk, zodat er voldoende ruimte is voor al uw vrienden. Zo wordt het zeker een gezellige boel.

Een bar

Welke man wil er nou geen bar in hun tuin. Kies een robuuste bar, het liefst van een stoer materiaal. Een andere favoriet zijn stoelen of banken van whiskyvaten. Een combinatie van een bar en een barbecue maakt uw tuin de perfecte locatie voor gezellige diners en avonden met de mannen. Als u van plan bent om de bar het hele jaar door te gebruiken, plaats het dan onder de overkapping. Ten slotte is een terrasverwarmer of een kachel echt een aanrader.

Stijl

Kenmerkend voor een mannelijke tuin zijn strakke lijnen en donkere kleuren. Kies voor grote tegels die gemakkelijk in onderhoud zijn, in stijlvolle kleuren zoals grijs, zwart of antraciet. Met behulp van donkere kleuren, grove materialen en grote accessoires creƫert u een stoere, mannelijke tuin.

Onderhoudsarme beplanting

In uw vrije weekend wilt u waarschijnlijk geen uren bezig zijn met het onderhouden van de tuin. Kies daarom liever voor onderhoudsarme planten. Zo heeft u toch groen maar kunt u in het weekend gewoon lekker uitrusten. Een onderhoudsvriendelijke haag is de Taxus, dit is namelijk een plant die niet snel groeit waardoor u minder tijd besteedt aan het snoeien. Houd er wel rekening mee dat deze plant giftig is. Dit is niet een heel groot probleem maar zorg er wel voor dat u het snoeisel tijdig opruimt.

Verder is het handig om bloembedden met makkelijke planten te vullen zoals Echinacea, lavendel, geraniumsoorten, salvia en grassoorten. Afhankelijk van uw tuin kunt u tevens een gazon planten maar beter niet te groot, want dan bent u veel tijd kwijt aan grasmaaien. Als u geen zin hebt om elke paar weken het gras te maaien, kies dan voor kunstgras. Tegenwoordig is kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras, ideaal dus.